cijfers Comenius dieren ei english eten foto geluiden gereedschap herfst huis huishoudkunde kerst kip kleuren klok klokkijken koe koken letters lezen muziek nederland onderbouw onderdelen paard picto's piet prentenboek rekenen schaap sint Sinterklaas taal tellen varken verhaal verkeer vis voetbal Vormen water wonen woorden zwarte piet

  Nieuwe Op Maat app gaat Omnidu heten

  Voorpagina nieuws van Benjo Plandsoen woensdag 13 juni 2012 (6:42) Plaats een reactie

  Al maanden wordt intensief gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe Op Maat app. Daardoor gaat de software niet alleen onder allerlei besturingssystemen werken, maar ook op tablets zoals de iPad en Androids. We hebben de lat hoog gelegd: met deze app kunnen niet alleen alle oefeningen gespeeld worden, maar ook online gemaakt, geüpload en gedeeld worden. Dat is nog niet eerder vertoond. Onze bouwer Chris Honselaar van Clearcode heeft er slapeloze nachten van, maar wat we tot nu toe gezien hebben belooft veel. De app zal voor een gering bedrag aangeboden worden in de app store. Omdat dit internationaal zal gebeuren hebben we een nieuwe naam bedacht; Omnidu. Omni voor alles omvattend en du van educatie. De oefeningen gaan omnidules heten. Naast de bestaande oefenvormen is een nieuwe bedacht; het interactieve leerverhaal. In de lijn van een digitaal verhaal wordt een les gemaakt die stap voor stap gespeeld wordt.  Alle losse oefenvormen kunnen dan in een logische volgorde achter elkaar gezet worden. Denk aan een instructie met daarna een verwerkingsoefening en een beloning b.v. Alle oefenvormen kunnen los gebruikt worden, want waarom zou een tovertekening alleen in het volgorde format moeten zitten, zoals nu het geval is.

  Daarnaast willen we ‘premium content’ aan gaan leveren. Leerarrangementen gemaakt als interactief verhaal, die kwalitatief goed zijn van beeld en geluid en met educatieve waarde. Binnenkort komen we met een enquête om de wensen van de gebruikers hieromtrent te polsen en inventariseren.

  November staat in de planning  voor de lancering van deze app, maar houd de nieuwsberichten op deze site in de gaten voor de definitieve datum.  Discussie

  Commentaar is niet toegestaan op deze post.